Jak správně pečovat o kuchyňská prkénka
V tomto článku se vám pokusím poradit, jak ošetřovat servírovací prkénka a krájecí desky, případně jak renovovat již starší prkénko.
Pro konečnou povrchovou úpravu prkének používám olej od WALRUS OIL, který se chlubí certifikátem pro vegetariány a je plně bezpečný pro styk s potravinami.
Jak správně s prkénkem zacházet, aby se udrželo v dobré kondici po dlouhou dobu?:
• Nevystavujte prkénko příliš vysokým teplotám.
• Při mytí nepoužívejte chemické přípravky.
• Prkénko nepatří do myčky na nádobí a nemělo by stát delší dobu na mokrém podkladu.
• Po použití otřete vlhkým hadříkem či houbičkou a vytřete do sucha.
• Nenechávejte na prkénku dlouho zbytky pochutin, které jste na něm servírovali.
• Jednou za čas ošetřete celé prkénko ideálně minerálním olejem nebo voskem ( najdete ho zde: Minerální oleje a vosky )
Při dodržování výše zmíněného a šetrného krájení (ne vroubkovaným nožem, např. na pečivo) značně prodloužíte životnost vašeho dřevěného prkénka. Pokud byste si i přesto nevěděli rady, klidně mi napište na info@burnvilleplanks.cz